"Laat uw voeding uw medicijn zijn

en uw medicijn uw voeding" 

-Hippocrates-

Intake gesprek

Bij het intake gesprek bespreken we je leef en eetpatroon.Je wordt gewogen,je body mass index(BMI) wordt bepaald en je vetpercentage,visceraal vet en je tailleomvang wordt gemeten. Ik vraag je voor het intake gesprek een voedingsdagboek bij te houden waarin je aangeeft wat je zoal eet op een dag, gedurende de week. We maken samen een behandelplan om te starten met afvallen.Onderdeel van het behandelplan is het bepalen van een realistisch streefgewicht.Om je streefgewicht te bereiken, ontvang je een aantal basisregels met variatiemogelijkheden. Het is ook mogelijk om samen een basismenu te maken waarbij ik je opdrachten geef om te leren variĆ«ren. 

Tweede consult

Op basis van het voedingsdagboek wat je hebt bijgehouden maak ik een analyse van je eetgewoonten.Dit bespreken we tijdens het consult.

Vervolgconsulten

In de volgende consulten van circa 30 minuten bekijken we samen de voortgang van het afvallen.Indien wenselijk kunnen we eventuele aanpassingen bespreken. Je wordt weer gewogen. Verschillende onderwerpen worden behandeld zoals gezonde voeding, variaties, eetgedrag, beweging, vetten, vocht en vezels, etikettering, feestjes, etc.

Als je het streefgewicht hebt bereikt, is het van belang dat je het streefgewicht behoudt. Je hebt gezonde voedingsgewoonten aangeleerd die je voor een terugval behoeden. Na het behalen van je streefgewicht kunnen we nog een aantal vervolgconsulten afspreken om te voorkomen dat je vervalt in je oude eetgewoonten en weer aankomt in gewicht. De consulten vinden in principe overdag bij mij thuis plaats,maar kunnen in overleg ook op een andere locatie plaats vinden.Afhankelijk van de afstand worden extra kosten in rekening gebracht.